ystäväkirjeet.jpg

Ystäväkirje kesään 2022

Daavid kirjoittaa elämän rajallisuudesta psalmissa 144 ja 139.


Herra, mikä on ihminen, että Sinä hänestä lukua pidät, mikä ihmislapsi, että häntä ajattelet! Ihminen on kuin tuulenhenkäys, hänen päivänsä niin kuin pakeneva varjo. Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. Ihminen haluaa aivoitella askeleensa ja suunnitella elämäänsä, eikä ymmärrä päiviensä määrää. Vain silmänräpäys ja se ohi, eikä ole enää aikaa eikä mahdollisuutta korjata virheitänsä, katua syntejänsä, pyytää anteeksi, uskoa. Minä sanoin: minä pidän vaelluksestani vaarin, etten kielelläni syntiä tekisi. Minä pidän suustani vaarin ja suistan sen niin kauan kuin jumalaton on minun edessäni. Minä olin vaiti, olin ääneti, en puhunut siitä, mikä hyvä on, mutta minun tuskani yltyi. Minun sydämeni hehkui minun rinnassani; kun minä huokailin,

syttyi minussa tuli, ja niin minä kielelläni puhuin. Herra opeta minua ajattelemaan loppuani ja mikä minun päivieni mitta on, että ymmärtäisin, kuinka katoavainen minä olen. Katso kämmenen leveydeksi Sinä teit minun päiväni, ja minun elämäni on Sinun edessäsi, niin kuin ei mitään. Vain tuulen henkäys ovat kaikki ihmiset, kuinka lujina seisokootkin. Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ps. 39.

 

Kiitos olkoon Jumalan, että Hän aina kuljettaa meitä voittosaatossa.

 

Sillä niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on Hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas Hän siirtää meistä rikkomuksemme. Niin kuin Isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä. Sillä Hän tietää minkä kaltaista tekoa me olemme, Hän muistaa meidät tomuksi. Ihmiset elinpäivät ovat niin kuin ruoho, hän kukoistaa niin kuin kukkanen kedolla. Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne. Mutta Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka Häntä pelkäävät ja Hänen vanhurskautensa lasten lapsille. Kiittäkää Herraa kaikki Hänen sotaväkensä, te Hänen palvelijansa, jotka Hänen tahtonsa teette. Ps 103.

 

Ja lopuksi Sana Herralta aamulla 07.42
Kirjoita tämä kirjeeseesi: Kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus ja tämän valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille ja sitten tulee loppu. Matt. 24


Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin Hän armahtaa häntä ja meidän Jumalamme tykö, sillä Hänellä on paljon anteeksiantamusta. Jes.55.

Siunaten Pirkko