top of page
ystäväkirjeet.jpg

Ystäväkirje syyskausi 2023
 

Armosta te olette pelastetut uskon kautta, se on Jumalan lahja, ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Ef. 2.8.

Jumalan armo käsite usein hämärtyy ja jää toteutumatta, meidän oman mielemme ja ajatustemme alle. Ajatellaan että, kyllä Jumalan armo peittää ja antaa minulle anteeksi tämän ja tämän, vaikka tosi asiassa näin ei olekaan. Piiloudutaan siihen, että olen uskossa ja armo riittää kaikessa ja kaikkeen. Me harhaudumme kauaksi, Jumalan todellisesta armosta. Sielunvihollisen yritys on viekoitella meidät syntiin, lankeamaan pois Jumalan armosta, mutta sinä tiedät, ettei meillä ole taistelu lihaa ja verta vastaan, vaan valtoja vastaan ja hallituksia vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiata vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

 

Kun me nöyrrymme Jumalan edessä parannukseen, tunnustamaan syntimme ja hylkäämään ne, niin Hän antaa anteeksi ja armahtaa. Sillä silmänräpäyksen kestää Hänen vihansa ja eliniän Hänen armonsa, ehtoolla on itku vieraana, mutta aamulla ilo. Armon ensisijainen lahja on syntien anteeksiantamus Jeesuksen Kristuksen kautta. Jeesuksen Pyhä Veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Se on todellinen tapahtuma sisäisessä ihmisessä. Se on aivan valtava ihme, saada synnit anteeksi ja vapautua entisestä, vanhasta elämästä, Jumalan lasten kirkkauteen, siinä armossa joka on meidän Herrassamme Kristuksessa Jeesuksessa.

Jumalan armo, anteeksiantamus rakkaudessa murtaa sydämen ja tuo ilon, jota et ole kokenut aiemmin. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme ja me katselimme Hänen kirkkauttaan, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä, ja Hän oli täynnä armoa ja totuutta.  Sanoohan Sana, että laki on annettu Mooseksen kautta, armo ja totuus Jeesuksen Kristuksen kautta.

 

Jumalan valtakunta on armon valtakunta, ja Jumalan istuin on armoistuin. Uudessa liitossa olemme uskon kautta armoliitossa Jumalaan. Hänen täyteydestään olemme saaneet armoa armostaan. Pyhä Henki on Armon Henki. Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty ja pilkkaa Armon Henkeä! Heb.10.29

Mutta kun Jumalan meidän Vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, pelasti Hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansioista, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen kautta, jonka Hengen ja runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, että me Vanhurskautettuina Hänen armosta kautta tulisimme iankaikkisen elämän perilliseksi toivon mukaan. Tiit. 3. 4-7 

 

Armokäsite on mainittu Uudessa testamentissa 155 kertaa ja Paavalin kautta 100 kertaa.

 Armosta pelastettu Pirkko 

bottom of page